Je coach

Henriette Nouwens bij de ingang van haar praktijk in Waalre Op je best in je hoofd je lijf en je emoties

Je coach is Henriette Nouwens

Mijn healing avontuur begon 25 jaar geleden toen ik de schouders van een collega masseerde die zei: “dat is geen gewone massage, jij geeft Reiki”Mijn broer had (toevallig?) net een Reiki Tera-Mai™ cursus gedaan en ik volgde zijn voorbeeld.

Toen kwam ik er achter dat er -naast praten en de reguliere geneeskunde- nog zoveel andere (soms snellere of effectievere) manieren zijn om balans terug te krijgen.
Manieren waarbij je oorzaken i.p.v. symptomen aanpakt en die dus blijvend resultaat hebben. Manieren die werken voor zaken waar de reguliere geneeskunde het niet meer weet. En er zijn zoveel methoden om te helen.
Leergierig als ik ben, heb ik naast opleidingen in hypnose, Reiki, Seichem en familieopstellingen, me verdiept in de Germaanse geneeskunde, in de esoterische healing, energetische healing, in chakra pendelen, in readen van de Akasha, kristallen en in Emotional Freedom Technique (of tappen of kloppen). Ik heb veel gelezen over chakra’s, heb hatha en kundalini yoga beoefend en ik mediteer dagelijks.

Lang dacht ik: “Later, als ik met pensioen ben, ga ik praktijk houden voor iedereen die baat wil hebben van mijn healing krachten”. Toen overleed mijn broer. Ver voor zijn pensioenleeftijd. Waarom wachten? Ik doe het nu. Gewoon naast mijn andere carrière van communicatie- en verandermanager. Allebei parttime. Allebei met passie.

Keuzes maken

Een aantal jaren geleden maakte ik bij Henriëtte een symbolenreis. Tijdens deze hypnosesessie heb ik een symbool als anker geplaatst waaraan drie voor mij belangrijke waarden werden gekoppeld. Het symbool komt nog steeds naar voren in situaties waarin ik keuzes moet maken. Het geeft mij nog steeds houvast om te doen wat bij mij past.

Margret

De kick van resultaat

Mensen zeggen wel eens: wat mooi dat jij mensen wil helpen. Ja, eigenlijk helpen mijn cliënten vooral zichzelf. Ik mag faciliteren, spiegelen en aanmoedigen. En dat maakt me echt gelukkig. Wat voor mij de kick van dit werk is, is als er een kwartje valt, als iemand geraakt wordt en een inzicht krijgt dat opening geeft naar verandering. Als iemand met een verbaasde blik en een lach om de mond zegt: ik kan dat gevoel (angst, boosheid, verdriet) helemaal niet meer terughalen. Alle ‘aha’ momenten. Als die knie veel sneller geneest of als de netelroos gewoon verdwijnt. Als een gesprek, een familie-opstelling of energetische healing echt een verschil maakt voor mensen. Voor jou.

Ik zie hoe mensen veranderen, zodat ze zelf nieuwe stappen kunnen zetten in hun leven. Hoe ik ze kan helpen lekkerder in het leven te staan en hun dromen waar te maken. Daarom ben ik zo gepassioneerd voor dit vak.

Mijn opleidingen

Bij Ingrid Capentier volgde ik vele opleidingen in Reiki en Seichem (ook een vorm van energetische healing), in 2022 voltooide ik bij haar mijn Reiki Master Teacher opleiding en in 2024 mijn Seichem Master Teacher opleiding. Ik geef zelf ook de Reiki en Seichemkennis en -initiaties door (zie Activiteiten)

Mijn opleiding tot hypnotherapeut deed ik in 2022 bij het Hypnose Instituut Nederland en ik ben erg blij met deze andere ingang tot met name de onderbewuste mind. Reiki en Seichem zijn heel krachtig, en hebben een bepaalde zachte traagheid in zich. Hypnose is heel direct en snel en past in dat opzicht ook goed bij mij.

Geïntrigeerd na een podcast met Els van Steijn, las ik haar boeken en volgde ik de basisopleiding Familieopstellingen bij ‘Wonder boven wonder’. Ik was ervan ondersteboven de wijsheid van het energieveld te voelen (sorry, te ingewikkeld om hier uit te leggen, kom het maar meemaken).

Rust en Focus
Als ik moest leren en te laat was begonnen raakte ik zo in de stress dat ik alleen maar kon huilen en niet goed meer kon nadenken. Na 1 sessie met Henriëtte was de paniek weg. Dit jaar doe ik examen, dus ik ben nog een keer teruggegaan. Nu weet ik hoe ik me kan ontspannen zonder dat iemand in de klas dat ziet. En het leukste: als ik aan mijn oorlelletje trek, voel ik me meteen rustig en gefocust. Ik voel ook echt een veilig gevoel door mijn lijf stromen. Lekker joh!

Bieke

Goed afscheid nemen
Na een lange samenwerking met een vriendin, besloot ik dat het tijd was om onze werkrelatie te beëindigen. Maar ik was bang dat dit onze goede vriendschap zou schaden.
Na een helende Reiki-sessie, waarbij we alleen de koorden doorsneden waarop geen liefde meer stroomde, nam ik de stap en beëindigde onze samenwerking. Tot mijn verrassing ontstond er een nieuwe, veel leukere en bevredigende samenwerking met haar. Het voelt als een frisse start vol positieve energie.

Anneke

Scroll naar boven